Предмет и цели на сайта: “Пътища и методи за съхранение и укрепване на човешкото здраве.”

 

Много пъти съм се питал: “Може ли човек да си помогне сам при някои случаи, свързани със здравословни отклонения?”

Четейки в интернет, срещах статии, които даваха отговор на моята мисъл. Оказва се, че може, дори нещо повече, спазването на някои важни правила на живот, прави човек по-здрав и по жизнерадостен. Понякога и някаква, дребна на вид мярка, може да спаси човек в кризисни моменти. Това ме окуражи да започна да събирам подходящи статии, публикувани от хора в глобалната мрежа, докато в един момент дойде и идеята за създаване на подходящ сайт. Името му дойде спонтанно – “Пътища към здравето”.

Веднага искам да забележа, че това не е сайт за медицина, която си е извоювала правото да решава проблемите с човешкото здраве. Нямам претенциите, че притежавам и медицински познания.

Виждам обаче много важни грешки и недъзи на съвременната медицина, които водят до загуба на човешки живот и финансово разоряване на цели семейства и индивиди. Нещо повече, смея да твърдя, че тая медицина, в състоянието, което е сега,  не тълкува здравето откъм най-важната му страна – философската. Тя е силно комерсиализирана и в някои случаи скрива нещо много важно от човека, истинските, простички, методи за решаване на здравословните му проблеми. Свидетели сме на безграничната алчност на големите фармацевтични компании, на рутинирани медицински специалисти, забравили Хипократовата клетва, на скъпите, богато обзаведени частни клиники, в които главна цел е не лечението а печеленето на пари.

С тоя сайт искам да помогна по някакъв начин на обикновения човек, нямащ пари за скъпо лечение, изпаднал в безизходица, загубил пътя и способността да поддържа здравето си. Искрено ще се радвам, ако някои от статиите поместени тук му помогнат.

Тоя сайт е и за моите приятели, повечето от които са бедни хора, борещи се да оцеляват.

Накрая бих помолил всеки, който посети сайта и разполага с някаква информация относно темите му, да ми пише и я изпраща.  Ще му бъда много благодарен, защото с делото си той би помогнал в някаква степен на неизвестния българин търсещ надежда и вяра из страниците на “Пътища към здравето”.

 

Благодаря на всички, които са ме разбрали!

 

Искрено ваш,

Здравец
           

(администратор на сайта)

 

patishta@gmail.com